Nieuwsbrief

juni 2007

 

Dit is de internet nieuwsbrief ten behoeve van de RWS C-regelaar. Deze nieuwsbrief verschijnt onregelmatig en wordt verstuurd aan geďnteresseerden.

Inhoud van deze nieuwsbrief:

-                      stilte voor de storm, nieuwe ontwikkelingen

-                      nieuwe standaard applicatiespecificatie voor toeritdosering

-                      nieuwe versie CRDEBUG

 

 

STILTE VOOR DE STORM, NIEUWE ONTWIKKELINGEN

Sinds het verschijnen van de laatste nieuwsbrief is alweer geruime tijd verstreken. Beschouw dit als een 'stilte voor de storm': er wordt namelijk volop gewerkt aan een grote ontwikkeling: de integratie van de CR- en de CS-versies van de C-regelaar.

Zoals jullie als gebruikers weten, bestaat de RWS C-regelaar sinds 1991 als een efficiënte en relatief eenvoudige manier om voertuigafhankelijke verkeersregelingen te programmeren. In 1999 is een versie van de RWS C-regelaar ontwikkeld zonder blokprocedure: de RWS C-regelaar speciaal (CS-versie). De CR-versie wordt vooral gebruikt voor lokale kruispunten. De CS-versie wordt vooral gebruikt om netwerken van kruispunten met een vaste cyclustijd te regelen (‘groene golf regelingen', meestal gebruik makend van de CRSV-module).

Door de gebruikers is de wens aangeven om kruispunten zowel met een voertuigafhankelijke regeling als met een netwerkregeling te kunnen regelen. Deze wens doet zich vooral voor in kleinere netwerken die in de dal- of nachtperioden licht belast zijn. Daarnaast is er de oude wens om de fasenvolgorde van verkeersregelingen te kunnen wijzigen (verschillende perioden van de dag of schakelbare tweede realisaties). In de geïntegreerde versie van de RWS C-regelaar zoals deze nu wordt ontwikkeld, ontstaan uitgebreide mogelijkheden voor dergelijke wensen.

Om de hele nieuwe geïntegreerde versie toe te lichten, gaat te ver voor deze nieuwsbrief. Als de tijd daar is, zullen jullie uitgenodigd worden voor een gebruikersdag. Wel lichten we in de nieuwsbrief een tipje van de sluier op. Sleutels tot het mogelijk maken van de integratie van de CR- en de CS-versie zijn:
- het introduceren van een nieuwe realisatievorm: de Speciale Realisatie en
- het introduceren van enkele nieuwe instructies:
set_PRIM_toewijzing (SGn, BKl);
reset_PRIM_toewijzing (SGn, BKl);
set_ALT_toewijzing (SGn, BKl);
reset_ALT_toewijzing (SGn, BKl).

 

NIEUWE STANDAARD APPLICATIESPECIFICATIE VOOR TOERITDOSERING

Voor toeritdoseerinstallaties kan vanaf heden gebruik worden gemaakt van een standaard applicatiespecificatie voor toeritdosering. Deze zijn bedoeld voor de zogenaamde 3e generatie TDI's. De applicatiespecificatie is te downloaden via de updates van hulpprogramma's. De bestanden worden geplaatst in de directory CRW\Reg\Default_TDI\. De applicatiespecificatie kan zonder benodigde aanvullende bestanden worden gebruikt voor het maken en testen van de regelapplicatie voor toeritdosering. Er wordt geen gebruik gemaakt van de CRDW-directory. De standaard is gemaakt voor de meest uitgebreide configuratie en is door het volgen van de programmeervoorschrift eenvoudig aan te passen naar de gewenste configuratie.

Zie ook de toelichting op de website over de achtergrond van de 3e generatie TDI's.

 

NIEUWE VERSIE CRDEBUG (VERSIE 4.0)

De versie van CRDEBUG voor het debuggen "op straat" is uitgebreid met een module voor automatische aanpassing van parameters, AutoAanpas genaamd. AutoAanpas wordt gebruikt om de handelingen van het aanpassen van parameters te automatiseren. Middels AutoAanpas kan een groot aantal parameters van een regeling een bepaalde waarde worden gegeven. Welke parameters dit zijn kan geregeld worden in het invoerscherm. De waarden die aan de diverse parameters worden gegeven zijn de waarden zoals die zijn opgenomen in de broncodebestanden CRAPTAB.C en CRAPDEF.H van de regeling. De nieuwe versie van CRDEBUG, inclusief een beknopte beschrijving van deze nieuwe optie, is te downloaden via de updates van hulpprogramma's.

 

Lees hier oudere nieuwsbrieven:
oktober 2006

april 2006

november 2005

februari 2005

april 2004

november 2003

augustus 2003

februari 2003

maart 2001

november 2000

 

 

Terug naar homepage