Nieuwsbrief

oktober 2006

 

Dit is de internet nieuwsbrief ten behoeve van de RWS C-regelaar. Deze nieuwsbrief verschijnt onregelmatig en wordt verstuurd aan ge´nteresseerden.

Inhoud van deze nieuwsbrief:

-                      nieuwe versies van de RWS C-regelaar

-                      nieuwe documentatie

 

NIEUWE VERSIES VAN DE RWS C-REGELAAR

Er zijn nieuwe versies verschenen van de RWS C-regelaar. Het zijn de versies 10.17 en 10.117. Om bij de downloads op de website te komen heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Deze gegevens worden per brief aan de licentiehouders medegedeeld.

De wijzigingen zijn:

1. Verhogen dimensies

Het maximum aantal hulpfuncties, schakelaars, tijden en tellers is verhoogd van 128 naar 256. Ook de hulpprogramma’s zijn aangepast om met deze wijziging om te kunnen gaan.

2. Dump van meer dan 128 EGGPARMS

De dump van extra geheel getal parameters (EGGPARM) gaf voorheen maximaal 128 waarden weer. Dat maximum is uitgebreid naar het maximale aantal EGGPARM’s.

3. Dump van (garantie)ontruimingstijden

In de vorige versie is in de dump een tabel toegevoegd met de (garantie) ontruimingstijden. Er is gebleken dat dit in de automaatomgeving tot communicatieproblemen (seriële poort) zou kunnen leiden door de grote hoeveelheid informatie die per systeemronde werd verstuurd (dit had geen invloed op werken met FLASH). Dit is nu aangepast zodanig dat kleinere hoeveelheden data per systeemronde worden verstuurd en er daardoor geen problemen meer zijn te verwachten.

4. Aanpassing snelheidsdetectoren

In de vorige versie is ondersteuning voor de laatste versie van de CVN C-interface (momenteel versie 3.2, 8 mei 2006) ingebouwd.
Voor snelheidsdetectoren werd daarbij het eerste byte van het ingangssignaal genegeerd waardoor in de automaatomgeving onwerkelijke snelheden zouden kunnen worden gedetecteerd. Dit probleem is nu opgelost (ook hier: dit had geen invloed op het werken met FLASH).

5. Verwerking EPARM/EGGPARM

De wijzigingsvlaggen van extra parameters (EPARM's) en extra geheel getal parameters (EGGPARM's) worden door de procesbesturing verwerkt. Dit gebeurt zowel bij initialisatie als tijdens regelen. In het verkeersregeltoestel is het mogelijk dat parameterinstellingen worden gewijzigd terwijl het verkeersregelprogramma nog niet actief is. De wijzigingsvlaggen zijn dan niet gezet, dus worden de wijzigingen niet meegenomen in het verkeersregelprogramma. De regelaar is zodanig aangepast dat tijdens de initialisatiefase de wijzigingsvlaggen worden genegeerd waardoor de aanpassingen uit de procesbesturing wel worden verwerkt.

NIEUWE DOCUMENTATIE

Er zijn nieuwe versies verschenen van de volgende documenten. Deze documenten zijn te downloaden van de website.

Aanwijzingen voor de bestekschrijver

Verwijzing naar de nieuwe versie van de C-regelaar.

RWS Aanvulling op de Cie C interface

Verwijzing naar de nieuwe versie van de C-regelaar.

 

Lees hier oudere nieuwsbrieven:
april 2006

november 2005

februari 2005

april 2004

november 2003

augustus 2003

februari 2003

maart 2001

november 2000

 

 

Terug naar homepage