Nieuwsbrief - maart 2018

 

Dit is de internet nieuwsbrief ten behoeve van de RWS C-regelaar. Deze nieuwsbrief verschijnt onregelmatig en wordt verstuurd aan ge´nteresseerden.


Mededeling Rijkswaterstaat m.b.t. RWS-C

Onderwerp: RWS-C en CCOL
Datum: 1-3-2018
Status: definitief

Beste gebruiker van RWS-C,
Zoals u wellicht heeft vernomen, is Rijkswaterstaat bezig met een transitie van RWS-C naar CCOL. Middels dit bericht wil Rijkswaterstaat u op de hoogte brengen wat deze ontwikkelingen voor u betekenen.

Waarom stapt Rijkswaterstaat over naar CCOL?
Rijkswaterstaat heeft de verschillen tussen RWS-C en CCOL in kaart gebracht. Functioneel zijn beide programmeertalen in de afgelopen jaren naar elkaar toe gegroeid en inmiddels nagenoeg hetzelfde. Omdat RWS-C de kleine programmeertaal is (ongeveer 10% van de VRI ’s in Nederland heeft RWS-C) heeft Rijkswaterstaat besloten om de eigen programmeertaal stil te zetten en over te stappen op de programmeertaal CCOL. Het voordeel voor Rijkswaterstaat is dat bij vernieuwingen op het gebied van VRI ’s en software , Rijkswaterstaat dit niet zelfstandig in RWS-C hoeft te ontwikkelen, maar aan kan sluiten bij de collectieve ontwikkeling vanuit wegbeheerders.

Hoe gaat Rijkswaterstaat verder met RWS-C?
Omdat de huidige Rijkswaterstaat VRI’s bijna allemaal in RWS-C zijn geprogrammeerd, blijft RWS-C voorlopig nog in de lucht.
De belangrijkste dingen om te weten:
- In ieder geval tot en met 2020 organiseert Rijkswaterstaat bug-fixing.
- RWS-C is geschikt gemaakt voor de iVRI (RWS-C versie 2.2)
- Vanuit Rijkswaterstaat wordt RWS-C niet verder doorontwikkeld.

Kan RWS-C omgaan met de iVRI?
Rijkswaterstaat heeft RWS-C geschikt gemaakt voor de iVRI (RWS-C versie 2.2). Wegbeheerders die RWS-C als (back-up ) regeling in de iVRI willen, kunnen dit gewoon uitvoeren.

Wat is het alternatief?
Rijkswaterstaat gaat voor nieuwe verkeersregelinstallaties en nieuwe verkeersregelingen gebruik maken van de CCOL generator van de provincie Noord-Holland. De CCOL generator is vanuit de Provincie Noord-Holland ontwikkeld en wordt in 2018 ondergebracht bij het CROW. Rijkswaterstaat heeft afgelopen maanden de meeste RWS-C specials op laten nemen in de CCOL generator. Deze generator is vrij toegankelijk en beschikbaar op: http://www.trafficksolutions.nl/.
U bent van harte uitgenodigd om ook van deze generator gebruik te maken.

Vervolgvragen?
Als u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen heeft, neem dan contact op met Robin Los (06 1101 1591, robin.los@rws.nl) of Marc Potters (06 1142 7420, marc.potters@rws.nl).

Aangezien RWS na 2020 stopt met de ondersteuning van RWS-C zullen wij de website tot en met 31 december 2020 in de lucht houden. Daarna vervalt deze website.

In overleg met Rijkswaterstaat kan de broncode van de RWS-C regelaar beschikbaar komen voor belangstellenden. U kunt hierover contact opnemen met Theo Dijkshoorn (tdijkshoorn@goudappel.nl) of Luc Prinsen (lprinsen@goudappel.nl) van Goudappel Coffeng.Lees hier oudere nieuwsbrieven:

maart 2014

september 2012

juli 2011

mei 2011

oktober 2010

juni 2009

juni 2007

oktober 2006

april 2006

november 2005

februari 2005

april 2004

november 2003

augustus 2003

februari 2003

maart 2001

november 2000

 

 

Terug naar homepage